EA: Eu, lucia, declar pe propria raspundere ca:

 1. nu am niciodata varsta din buletin; s-ar putea ca, uneori, seara, sa citesti batranete in ochii mei si dorinta de neantizare; s-ar putea ca, uneori, dimineata, sa nu faci fata efuziunilor si rasetelor si poftei de viata. Nu pot sa-ti garantez o paritate tinerete/batranete, dar iti asumi si tu niste riscuri, nu?
 2. inca dorm cu sticlele de apa langa pat si, probabil, o voi face toata viata; nu-mi cere sa beau din pahar, te rog, e peste puterile mele. A, nu am pat, doar o saltea mare pusa in mijlocul camerei, unde eu ma simt foarte acasa. In asternuturi, s-ar putea sa dai mereu de carti, creioane, ciocolata, coji de portocale, servetele sub perna etc. E mereu dezordine, dar e mereu curat.
 3. am destul de des cosmaruri; daca incep sa tremur sau sa tip sau sa plang in somn, tot ce trebuie sa faci este sa ma tii strans in brate. Imi revin imediat ce simt caldura. O sa stau o vreme inclestata de tine, probabil, dar o sa incerc sa nu te stresez prea mult. Si nici carentele afective n-o sa incerc sa mi le repar prin tine, asta e treaba mea, trecutul meu, incerc sa te tin departe de tot.
 4. sunt destul de aiurita; o sa ma intorc de multe ori din drum ca am uitat lucruri, gazul aprins, cheia in usa sau usa deschisa, o sa ma impiedic pe strada, o sa te sun chiar si cand nu de tine vroiam sa dau etc. Te descurci, esti baiat mare.
 5. sunt nehotarata si labila (dar nu in aspectele importante, doar in flecustete): o sa ma razgandesc de mii de ori inainte sa decid unde plecam, daca plecam, s-ar putea sa vreau sa ma intorc din drum, sa schimb biletul de avion, sa anulez hotelul etc. Dar reactionez bine la argumente, fii persuasiv.
 6. imi place mult sa merg si sa vad; o sa plecam cat de des o sa putem in orasele faine, departe, unde eu o sa ma extaziez ca o retardata si o sa fiu foarte fericita; o sa intru din senin in vorba cu oamenii si ei or sa ma placa. Va fi foarte frumos, iti promit.
 7. am perioade cand nu o sa scot nasul din carti (acum mi s-a pus pata pe scris, trebuie sa ma incurajezi, pana vineri am de trimis un eseu), dupa care o sa declar ca urasc fictiunea si ca vreau niste viata adevarata prin vene. Si-o sa te tarasc dupa mine sa cautam ceva viata, pe undeva.
 8. imi place sa fac dragoste, intruna, daca se poate, numai cu tine, definitiv. Imi place sexul semantic, adancit, experimentat pana la ultimele limite. Dar esti ludic si tu, ne vom descurca.
 9. urasc prostia, o sa sar in tavan de multe ori, s-ar putea sa ma cert cu cretini pe strada, sa ma bat cu unii, sa fiu acuzata ca sunt agresiva etc. Ar fi bine sa ma iei pe sus, daca sunt cu tine. Daca ajung cu vanatai acasa, te rog sa nu ma culpabilizezi, nu pot fi altfel.
 10. vara, imi place berea, iarna, imi place vinul rosu, tare, sec. Nu-mi aduce flori, adu-mi mereu o sticla de vin frantuzesc sau chilian (multumesc).
 11. imi place cafeaua (o sa-ti devoalez, intr-o zi, simbolistica asta speciala a cafelei); s-ar putea ca la 10 seara sa pun ibricul si sa fac o cafea doar ca sa miroasa a casa si bine; sau la doua dimineata sa ma gasesti pe balcon, adulmecand o cana colorata cu dungi si ascultand orasul. O sa vin in pat, de multe ori, mirosind a cafea, pentru ca imi frec pielea cu granulele aromate, pana la sange, sa ma trezesc.
 12. sa ai mereu o ciocolata ascunsa undeva, te rog; mai am caderi de glicemie si trebuie sa-mi dai urgent ceva dulce.
 13. toata viata mea e o lupta perpetua sa raman verticala, inocenta, calda cu oamenii, altruista. Nu stiu daca-mi iese, dar ma straduiesc sa fiu un om bun si onest.

Iti mai zic si maine; ma iei?