Ea:

Director: Procust

Writers: Samuel Beckett & Urmuz & H. Bonciu

Release Date: sfirsitul lumii +/- 3 zile

Cast

Ea-Ea

El-El

Storyline: se intimpla ca, intr-un decor mai mult sau mai putin auster, mai mult sau mai putin stralucitor, cei doi se intilnesc; e sau nu e cu electrocutari, cu fulgere, cu anamneze, cu revelatii, cu tipete sau doar cu intrebari, cu sau fara bagaje culturale care sa teasa povesti de adormit copiii; e cu “am stiut ca va fi el/ea” sau nu; e cu alcool sau nu; e cu crize de hiperluciditate si cinism sau nu; ideea este ca drumurile celor doi se intretaie si, din acel moment, nimic nu mai este ca inainte.

Hainele zboara pe pereti, carnea se incinge si se dezveleste, pielea apare translucida in lumina diminetii si….stupoare: fiecare poarta dupa el, impregnat in fiinta lui, un pat. Povestea curge, lucrurile se aseaza, fiintele se intrepatrund, fictiunea alimenteaza realitatea cit sa faca din ea o cimpie  orbitoare si ireala; gata, miracolul s-a produs, jumatatea a fost gasita, sufletul-pereche a fost identificat, s-a format androginul (binecuvintat fie Platon, ce-am  mai orbecai fara el…); timplarul a luat masuratori pentru patul urias si comun care va absorbi in lemnul cald de stejar atitea orgasme, atita dragoste, atita contopire, atita…

Undeva, insa, in marele dormitor scufundat in armonie, cele doua paturi mici pe care protagonistii le purtasera dupa ei vegheaza latent; si, intr-o zi, incepe sfirsitul: intr-o zi El o aseaza pe Ea in patul lui si-si da seama ca…hmmmm…parca nu prea se potriveste. Ea face acelasi lucru si – ce sa vezi? – nici El nu se potriveste. Si-atunci incepe minunata tortura: membre dezarticulate care cad secerate de topoare taios de radicale, singe care tisneste in toate partile, agonie, lacrimi, durere, sentimente comprimate sa incapa in patul mic, exigente exacerbate sa acopere patul mare, vertebre afective care trosnesc, independente care se sfarima, individualitati care cad in malaxorul anularii si uniformizarii, personalitati maruntite feroce sa incapa pe perna alba si mica de puf; singe, singe peste tot si anihilare reciproca a fiintarii. El nu are cum sa intre perfect in patul ei, decit dezicindu-se partial de sine; Ea nu are cum sa se intinda sa ajunga cu virful fiintei plinatatea patului lui, decit topindu-se si curgind intr-o forma pe care nu o mai recunoaste. Singurul deznodamint posibil e masacrul reciproc, la sfirsitul caruia iubirea nu mai este nici macar o amintire. “Iubire????? Defineste, te rog! A existat vreodata in incinta??? Ia patul tau si umbla”

(As decreta un foc in piata publica in care sa se arda toate reminiscentele procustiene. Intre timp, refuz orice pat; imi place salteaua mea, care ma incape pe mine si care il incape si pe el, daca e cazul; salteaua magica ce ia forma noastra si nu ne supune contorsionarilor inutile).

Genres:  Romance Drama Thriller Horror

Details:

Country: nomansland

Languages: esperanto

Filming Locations: asternuturi din bumbac egiptean inflorate cu artere desirate ale eu-rilor muribunde, maculate de viscere afective si maduva a spinarii identitare smulsa cu perverse ustensile de tortura emotionala.

*Ar putea fi un film premiat la Berlin, Venetia, Cannes; nu va putea lua niciodata Oscarul, din fericire.