EA: Am auzit cum ca, in ziua in care vei muri, eu imi voi taia venele; la inceput – mi s-a spus – imi voi consuma incredulitatea, confuzia si socul lingurita dupa lingurita, pe marginea patului, cu ochii pe fereastra; imi voi trece cutele palmei drepte peste stofa sacoului tau, peste bumbacul uscat si rigid al camasii, imi voi plimba degetele pe pielea neagra si lustruita a pantofilor tai. Voi scoate din masina de scris ultima pagina, ultimele versuri chinuite si nedeslusite, si o voi stringe in pumn pina sa se faca arta poetica. Imi voi plimba buzele pe gitul tau pina pielea va deveni tot mai rece si mai straina si din buzele mele va picura singe.

Am mai auzit asa, intr-o doara, ca n-o sa vreau sa-ti dau drumul din brate, ca o sa-ti tai inelarul si o sa mi-l ascund, hipnotizata, in cercei; ca o sa-ti tin deschise pleoapele si-o sa-ti incalzesc pupilele cu respiratia mea; ca o sa-ti soptesc – ca intr-o ultima litanie – despre noi doi, despre ce-a fost si despre ce va fi; ca o sa stau si o sa ma uit la tine intruna, cu nesat, pina va incepe sa se intunece si lumina agonizanta va incepe sa stearga, in devalmasie, amintiri; ca o sa-mi trec de atitea ori palmele peste trupul tau, ca nimeni nu-mi va mai putea lua amprentele, niciodata; ca o sa incep sa ma deconstruiesc prin anamneze repetate obsesiv.

Si mai umbla vorba cum ca, intr-un tirziu, ma voi ridica de pe pat si voi cauta o sticla de vin; o voi desface fantomatic cu un tirbuson regasit printre creioane colorate si voi turna fara masura intr-un pahar de cristal pe care-l voi goli, succesiv; o dira singerie se va prelinge si se va infige in albul camasii mele de noapte; legenda mai spune ca voi cauta cutitul cu zimti cu care taiasem, de dimineata, piinea de secara; inca va mai avea firmituri crocante pe lama si nu ma voi putea abtine sa nu le culeg, flaminda de viata; ma voi intinde linga tine si voi respira cit de adinc pot; cu o miscare stingace, voi reteza incheietura miinii drepte, iar cu una mult mai precisa si mai autentica voi sfisia carnea celeilalte. Nu voi simti nimic, decit caldura, liniste si aceeasi dragoste pe care am purtat-o in mine de cind ma stiu.

Povestea desueta mai spune ca, intr-un biletel mototolit fixat intre clavicula ta si maxilarul meu, ar fi stat scris ca o prea mare iubire poate ucide; despre asta, hmmmm… chiar nu o sa-mi aduc aminte…

Pretext: S.A.D si I.L

http://www.youtube.com/watch?v=-uZlvKXnYU4