EA: nu am nicio scuza, iti simtisem imediat fragilitatea, cu acuitatea cu care simti deznodamintele iminente si catastrofele care te strivesc de pereti, doar ca, atunci cind m-am asezat statornic si convins in lanul tau de secara, a fost prea tirziu. Am vrut mereu sa stau de veghe, sa-ti inchid pleoapele peste lumina orbitoare din pupile, sa nu-ti las niciodata capul sa arda ca un manunchi incandescent de maci sinucigasi, sa nu te las niciodata sa cobori dealul ala nenorocit doar ca sa repeti, ca si mine, idiotizant si mutilant, aceeasi catabaza grotesca. Pentru tine, tristetea trebuia sa ramina un concept, un reper abstract si indepartat, ca si ecuatorul, care sa te ajute, oximoronic, sa-ti devorezi fericirea concreta si clara.

Ti-am povestit intr-o seara despre dedali si icari si zborul lor de ceara topita si am simtit cum aripile iti inmuguresc sub pielea fina si frageda; ti-am spus despre foc si prometei nebuni si-am incendiat imaginar paduri nesfirsite intr-o vilvataie care sa-mi alunge frigul din carne si din ochi. Pe sisif l-am mutat pe dealul nostru, asa cum ai vrut tu, i-am cioplit un scaunel din piatra care-l strivea si l-am asezat cu privirea inecata intr-un nadir latent perfect. Cu minotaurul, ce-i drept, am avut cea mai mare bataie de cap, pentru ca dresorii abandonau unul dupa celalalt, dar, in final, torcea la picioarele tale si inghitea cuminte ambrozie si nectar.

Am vrut sa te tin mereu in lanul protector, sa nu te las sa aluneci, sa nu te las sa incerci, sa te incarci de deceptie si dezolare, sa nu las absurdul sa se insinueze in tine si sa se amestece cu fiinta ta. Mi-am dorit mereu ca dintii tai sa nu scrisneasca sidefat a oboseala si ochii tai sa nu arda agonic a lacrimi, ca sufletul tau sa nu cunoasca oglindirea in alte suflete mutilate si imperfecte. In ziua aceea mi-era frig si iarna, schimbam anamnezele intre ele, secara fremata demonic-fermecata si-am adormit. Cind m-am trezit, era prea tirziu, iti inmuiasesi degetul in styx si inghiteai picaturile amare si negre care se prelingeau spre incheietura miinii tale perfecte.

http://www.youtube.com/watch?v=vQDDKJNIDmw