EA: Draga F.,

M-am indragostit; nebuneste, nefiresc, neasteptat. Din cand in cand ma izbesc de colturi de mese si de picioare de scaune sau ma agat in buza unui pahar ciobit si durerea adinca, simultana cu beatitudinea ilizibila, imi arata ca tot ce simt nu e o prelungire onirica sau imaginara, ci ca chiar mi se intimpla, hic et nunc. Merg ca o somnambula si ma lovesc de oameni care-mi zimbesc (sau mi se pare ca-mi zimbesc) si-ncerc intruna, in fiecare clipa cind sunt departe de el, sa incheg o imagine clara, cu detalii si amanunte relevante, cu trasaturi corente si clare, s-o pot prinde cu ace de siguranta de memoria mea. E bizar, daca m-ai pune sa-l descriu, n-as putea-o face: nu stiu citi ani are, daca e inalt sau scund, daca e frumos sau urit, dar stiu ca se ghemuieste si intra perfect in carapacea unei lipse pe care o duc consecvent si resemnat in mine, cam de cind exist.

Draga F., stiu ca suna patetic si ca, probabil, deja rizi de-a binelea, dar am intruna senzatia ca-s inchisa intr-o sectie de politie, cu milioane de poze la indemina, si repet, inuman, acelasi gest de a aduce in fata mea fotografiile, una cite una, si de-a incerca sa le suprapun peste ceea ce se incheaga dincolo de mine, in capul asta timpit pe care tu-l iubesti atit de tare. Nu stiu de ce mi se intimpla asta si de ce nu-l pot identifica in afara proximitatii noastre tactile. Il recunosc doar cind intra in mine sau cind ride, cind imi prinde capul in miini si ma ironizeaza, fortindu-ma sa ma uit in ochii lui, sau cind imi explica lucruri, cu inflexiuni parodic-paterne. Ma inspaiminta gindul ca intr-o zi o sa dam unul peste celalalt pe strada, privirea mea va trece prin el ca printr-o umbra delicata, iar a lui, complice, amuzata si afectuoasa, va aluneca pe fiinta mea ca pe o bucata perfect neteda de gheata. Traiesc un supliciu care nu pare sa-si gaseasca vreodata punctul (la dracu’, uitasem ca dragostea vine la pachet cu atita suferinta).

Draga F., m-am gindit sa-i fac copii si sa incerc sa-l recompun din trasaturile lor; dar gindul ca ar putea semana cu mine ma ingheata.

http://www.youtube.com/watch?v=i9LOFXwPwC4&ob=av2n